Vår historia

1945

Hans George Netterberg startar Enskede Ridskola

1949

Ridskolan startas i äldre lantbrukslokaler på dåvarande Slätens gård i Mälarhöjden. Ridskolan har flyttat tre gånger i takt med att Stockholms stad har behövt marken där ridskolan varit verksam för att bygga bostäder

1991

Hans Georges barn Ingrid Doria och Martin Netterberg ärver verksamheten

1993

Syskonen bestämmer sig för att driva varsin ridskola

1996

Martin Netterberg och hans fru Eva Netterberg startat bolaget Hårs AB. Samma år startar de upp Gnesta Ridskola

1997

Tar över Mälarhöjdens Ridskola

1999

Avslutar verksamheten på Gnesta Ridskola

2000

Tar över Trosa Ridskola

2001

Påbörjar avelsverksamheten

2002

Påbörjar försäljningsverksamheten

2012

Mälarhöjdens ridskola bestämmer sig för att bygga nytt, och man flyttar anläggningen till den plats i Sätra där den ligger idag

2013

Påbörjar konsultverksamheten

2018

Säljer verksamheten på Trosa Ridskola

Tre generationers hästkunskap

 • https://www.malarhojdensridskola.se/wp-content/uploads/2023/08/hans-georg-netterberg.jpg

  Hans-Georg Netterberg

  Hans-Georg Netterberg var allt det som kan förknippas med en riktig hästkarl. Han var en praktiker som sällan höll ett papper i sin hand. En sann pionjär inom hästsporten.

 • https://www.malarhojdensridskola.se/wp-content/uploads/2023/08/eva-martin-netterberg.jpg

  Eva & Martin Netterberg

  Martin började arbeta hos sin far redan som 16-åring. Han utbildade sig senare till ridlärare och hovslagare. Längre fram i karriären var han med och startade Svenska Hovslagarföreningen. Hans brinnande intresse för att utveckla samarbetet mellan ridskolor gjorde att han tillsammans med kollegor startade Stockholms Ponny Cup.

  Eva är utbildad matematiklärare och även ridlärare. Hon blev ordförande i Ridskolornas Riksorganisation (RRO) 2015. En organisations som Hans-Georg startade år 1971.

  Med Eva och Martins kombinerade kompetens, hästkunskap och pedagogik, erfarenhet och akademisk utbildning skapade de en ridskola med kvalitet. De jobbade hårt för en välkomnande och inkluderande miljö för att skapa bästa förutsättningar till lärande, något de båda tidigare saknat i stallmiljön som så starkt varit präglad av den hierarkiska kulturen från armén. Paret är än idag starkt drivna till att lyfta blicken och se bortom företagets väggar, man vill påverka samhället i stort och ändra synen på branschen.

 • Alexandra & Fredrika Netterberg

  Alexandra och Fredrika är döttrar till Eva och Martin och har vuxit upp tillsammans med ridskolan och hästarna. De har ärvt entreprenörsådran och engagemanget i att driva en hästverksamhet med tillväxt. Båda systrarna har dyslexi och är starkt drivna till att hitta kreativa lösningar för att förbättra sättet att undervisa.