Våra utbildningar

Hos oss hittar du utbildningar på olika nivåer och i olika omfattningar. Vi har något för dig som aldrig klappat en häst, för dig som är yrkesverksam, vill ha en meningsfull hobby eller istället för att ha egen häst.

Gruppridning

Vi erbjuder fasta platser under en hel säsong för vuxna, ungdomar och barn. Lektionsinnehållet är varierande för att ge bredd i utvecklingen

Kurser

Under våra kurser fokuserar vi på ett specifikt fokusområde. Se vårt utbud här och välj det som du tycker är kul och kommer boosta dig!

Privatlektioner

Privatlektioner är ett utmärkt sätt att få ett skräddarsytt upplägg just efter dina behov. Boka en lektion så hjälper vi dig med just det du behöver.

Barn från 5 år

Från det man fyllt 5 år är man välkommen att börja i vår knatteridning och/eller ponnyklubben. Knatteridning är lek till häst och i ponnykluben lär man sig allt om hästen och hur stallet fungerar.

Hästkraft och holistiskt lärande

Vi på Mälarhöjdens Ridskola ser att hästkraften skapar stort värde för vårt samhälle. Vi tror på att jobba förebyggande och ha ett holistiskt perspektiv på utveckling. Därför ger vi också plats för ämnen som idrottspsykologi, hästkunskap, etik och moral.

Vi tror på att lärande uppnås genom praktisk erfarenhet, inte enbart genom teori. Här utforskar vi samspel och förståelse mellan ryttare och häst, genom att integrera kunskap och känsla. Hos oss får du inte bara lära dig om hästen, utan även upptäcka och utveckla en djupare förståelse för både dig själv och hästen. Vi följer Svenska Ridsportförbundets struktur och har gruppindelning enligt märken. Läs mer i vår utbildningsplan om Ridsportförbundets 8 ryttarmärken, och hur vi arbetar med dessa.

1

Skapa konto

Här skapar du konto till vår elevportal. Detta är första steget för att kunna ställa sig i kö. Här kommer du sedan kunna boka privatlektioner och kurser samt se vilka kommande ridpass som väntar. Du kommer även kunna se dina fakturor.

2

Fyll i formuläret

Här berättar du kort om din hästvana och vilka utbildningar du söker.

3

Vänta på svar

Inom kort kommer vi kontakta dig för att berätta vilket erbjudande vi tror kan passa dig.